cvetelina

д-р Цветелина Цветанова 

Първият български учител с номинация за световната награда за вдъхновяващи учители Global Teacher Prize.

Създател и управител на Образователен център „Диалог“. Член на УС на Сдружение с нестопанска цел „Диалог 2017“.

Старши учител по български език и литература в МГ „Баба Тонка“ с 22 години педагогически стаж. Предишна месторабота – СУПНЕ „Фр. Шилер“.

 

Доктор по Общо, сравнително и индоевропейско езикознание на СУ „Кл. Охридски“. Разработва проблемите на националната идентичност на млади българи в чужбина. Дългогодишен председател на Методическо обединение на учителите по български език и литература към СУПНЕ „Фр. Шилер”; създател и ръководител в партньорство с д-р Марияна Георгиева на клуб за гражданска активност „С болка по изчезващата родина”. Организатор на научни конференции. Ръководител, организатор, сценарист и режисьор на ученически театър „Патиланско царство”. Организатор на събития.

В последните година с доц. Владислав Миланов работи по лингвистичен проект за двустранно сътрудничество между МГ „Баба Тонка“ и СУ „Кл. Охридски“.

Член на Асоциацията на учителите по български език и литература (АУБЕЛ) в България от 2011г.

Участник в проект „Разработване на система за оценка на качеството на средното образование”, завършено обучение за оценители на тестови задачи със свободен отговор 2010г.

Съорганизатор на събитието „Чети с мен” под егидата на Президента и под ръководството на РИО – Русе.

Участник в семинари на Българска асоциация по четене по програма „Развитие на критическото мислене чрез четене и писане” 2004/2005г.

Участник в обучителен семинар за електронна проверка на ДЗИ

Член на Експертен съвет за създаване на задачи по формата на PISA

Учител-наставник на фондация „Комунитас“ по конкурса „1000 стипендии“

Посланик на свободния дух в моето училище на фондация "Русе - град на свободния дух" и статуетка

Учител наставник за четвърта поредна година на конкурса "1000 стипендии" на фондация "Комунитас".

Постиженията на Цветелина Цветанова се измерват с поредица от лични награди като Грамота от Заместник-министъра на образованието за активно участие в националната седмица на четенето 7-12.12.2015 г., Номинация за световната награда за вдъхновяващи учители Global Teacher Prize, направена 2014/2015 г от родители за дългогодишното вдъхновяващо влияние върху личността на децата им., Награда за научно ръководство и за учител-наставник на фондация „Комунитас“ в конкурса „1000 стипендии“ от 2013 до 2016 в областта на езикознанието, литературата и театралното и филмово изкуство, Награда за научно ръководство на фондация „Ценности” за 2006 г в конкурса „Фамилната история и превратностите на ХХ в”.

 

Всяка година учениците й участват и печелят призови места в състезания, олимпиади и национални конкурси. Цветелина Цветанова вярва, че всяко дете е уникална вселена и носи потенциал, който с мъничко грижа може да бъде подпомогнат и развит. Залага в работата си на позитивната дисциплина и основният й педагогически метод е любовта към човека. Насърчава неформалното общуване и свободата да бъдеш себе си.

Влезте в ДИАЛОГ с Цветелина Цветанова!

 

Свържете се с нас!