Общински център за извънкласни дейности кани в гр. Тутракан елитни учители от Образователен център „Диалог“, Русе

Най-новата услуга на Общински център за извънкласни дейности, гр. Тутракан, ще бъде свързана с Образователен център „Диалог“, гр Русе.

Образователен център „Диалог“ е създаден от екип висококвалифицирани учители в Русе. Управител е Цветелина Цветанова, първият български учител с номинация за Global Teacher Prizе, това е учителският еквивалент на Нобеловата награда, която се присъжда за вдъхновяващи учители, през 2016 г. е с приз Посланик на свободния дух, носител е на редица награди в областта на образованието и културата. Докторант по Общо  и сравнително езикознание. Като учител по български език и литература  Цветелина Цветанова подготвя с изключителни резултати ученици от 5 до 12 клас за изпити, конкурси и национални състезания. Гергана Кръстева е математик и физик с магистърска степен по Управление на образованието. В дългогодишната си практика готви успешно за изпити по математика ученици от различни образователни етапи. С грамота и номинация за Посланик на свободния дух на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Третият съдружник е Даниела Станева, докторант по Методика на обучението по математика в начален етап. От 1995 членува и работи в различни НПО - Фондация „Център Отворено образование”, Българска асоциация по четене, Сдружение „Инициативи за гражданско общество”, Институт Отворено общество. Сертифициран специалист в областта на здравното образование, екологичното образование, умения за работа в екип, решаване на конфликти, знания за Европейския съюз, гражданско образование, застъпничество и провеждане на кампании за човешки права.

През 2017 екипът регистрира и Сдружение с нестопанска цел „Диалог 2017“ и веднага след това печели първия си проект за деца с екологична насоченост „Земята е домът ни“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“.

От създаването на Образователен център „Диалог“ екипът се налага успешно като един от най-силните в областта на образованието в Русе и гарантира стопроцентов прием в училищата след 7 клас, при подготовка за държавни зрелостни изпити след 12 клас и за кандидатстване в различни университети в страната.

През 2017-18 Образователен център „Диалог“ започва подготовка по химия и биология за матури и за специалностите медицина, дентална медицина и фармация. В края на учебната година всички курсисти са приети още на първо желание в медицинските университети в страната. Подготовката в курса е съобразена с отделните изисквания на университетите в София, Плевен и Варна.

Към центъра работи висококвалифициран детски психолог, лятна детска творческа занималня, курс по изобразително изкуство за деца и за кандидатстване в специалностите дизайн, мода, промишлен дизайн. Успешно върви и курсът „Женски занаяти“ на дизайнерката Елисавета Йорданова, чиито авторски схеми за шевици са познати далеч извън пределите на България.

През 2018 г г-жа Доротея Бальовска, директор на Общински център за извънкласни дейности, отправя покана към г-жа Цветанова да започне подготовка за изпитите след 7 и 12 клас по български език и литература, математика, химия и биология и в Тутракан. В резултат на това сътрудничество от учебната 2018-19 г. Образователен център „Диалог“ ще предложи своите услуги и на ученици и родители в Тутракан.

Специална оферта за подготовката по български език и литература за НВО и ДЗИ ОЦ „Диалог“ предлага на тутраканци, като изпраща едни от най-добрите учители по този предмет от гр. Русе. Д-р Иво Братанов, доктор по български език,  и д-р Звезделина Братанова, доктор по най-нова българска литература,  се дългогодишни учители, носители на призове, имат висока научна подготовка, професионален опит, членове са на националните изпитни комисии за проверка на НВО и ДЗИ по български език и литература. Те ще водят курсове за 7 и за 12 клас, които ще се провеждат в Общинския център за извънкласни дейности, Тутракан, през един от почивните дни. Блок от 4 учебни часа седмично при цена от 7 лв. на учебен час в рамките на курс от октомври до май гарантира приема на всеки ученик в избраното от него училище или дава подготовка за отлична матура в 12 клас.

Методиката е това, което отличава „Диалог“ от другите образователни школи. Слоганът  „Всяко дете е ценено“ е резултат от доказана в годините убеденост, че всяко дете е уникална вселена, че няма ученик, който да не може да бъде научен, че любовта и персоналното внимание са основният път към успеха на всекиго. Резултатите не закъсняват и само за три години отзивите на деца и родители, които са споделени във фейсбук групата и страницата на Образователен център „Диалог“, са повече от мотивиращи и водят да огромно търсене на всички услуги, предлагани от екипа на школата.

Записванията за гр. Тутракан започват от настоящия момент на следните телефони:

0893370952, 0888411776, 0887199195 или на място в Общински център за извънкласни дейности.

Информация за курсовете, учителите, начина на плащане може да намерите в сайта timojesh.org, както и във фейсбук.

Интервю на Диана Димитрова с Цветелина Цветанова

Русенки възраждат българска бродерия и пъстрите шевици.

Елисавета разкрива очарованието на българската шевица

Един съвременен будител и вдъхновител

Летни занимания за деца:

Свържете се с нас!